sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kuulumisia (syksy 2013)

180DegreeHealth

Saatuani sydäntautiartikkelin päivitetyn käännösversion valmiiksi, mainostelin sitä hieman Facebookissa. Siellä 180DegreeHealth-sivuston pääjehu totesi, että kirjoitus sopisi hyvin hänen suosittuun blogiinsa. Ja siellä se sitten julkaistiin!

180DegreeHealth - Thyroid Hormones and Heart Disease


Eilen tuli myös vuorokausirytmi-kooste englannin kielellä ulos:

180DegreeHealth - Circadian Rhythms in Modern Life

Ihmissuhteet ja psyka

Koetan ehkä jatkossa kirjoittaa myös jotakin viisasta asiaa ihmissuhteista ja vuorovaikutustaidoista.

Viime vuonna tein vuosien nörtteilyputken jälkeen paluun aktiiviseen sosiaaliseen elämään, ja tähän on liittynyt paljon teoriatason pohdintaa ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta: olen tänä vuonna mm. suorittanut avoimessa yliopistossa muutamia sosiaalipsykologian ja psykologian kursseja, lukenut aiheeseen liittyviä kirjoja ja blogeja ja koonnut ihmissuhteisiin liittyen yli 250 tutkimusartikkelin listan.

Alkukesästä kirjoitinkin yhden vieraskirjoituksen aiheesta, ja jatkossa saattaa tulla lisää tekstiä ulos:

Jäänmurtajat - Pää ylös, kiusallisuus alas!

3 kommenttia:

 1. Kiitos Valtsu vieraskirjoituksestasi! Odottelen innolla lisää tekstiä sinulta vuorovaikutustaidoista, missä sitä ikinä julkaistaankaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Pidän aihevalinnoista ja tavastasi perustella asiat lähteet esiin kaivamalla...sitä ei kovin moni bloggari jaksa tehdä. Sinua saattaisi kiinnostaa itsensä kehittämistä käsittelevä Havahtuminen-blogini, joka löytyy, ylläri ylläri, osoitteesta http://www.havahtuminen.fi/.

  t. Saskia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Saskia!

   Terveyskirjoituksissa on nykyään usein ongelmana, ettei lukija (tai usein kirjoittajakaan) tiedä mistä tieto on peräisin. Koetan siksi itse ainakin laittaa melko kattavasti näkyviin ne lähteet, joista itse olen oppinut blogissa käsittelemäni asiat.

   Tsekkasin blogisi ja jätän sen seurantaan. Tuo aihepiiri kiinnostaa, mutta olen lähestynyt aihetta hieman eri kirjoittajien kautta. Itse pidän mm. Charles Eisensteinin (The Ascent of Humanity), Mark Mansonin, sekä Ricky Raw:n (aka T) kirjoituksista ja yksi erityisen kiinnostava elämää (viidakossa) kuvaileva kirja oli Daniel Everettin "Don't Sleep, There Are Snakes".

   -Valtsu

   Poista