lauantai 26. joulukuuta 2015

Testo-opas on nyt julkaistu!


1. Johdanto

Ystäväni Pessi Peura julkaisi pari päivää sitten uuden kirjansa Testo-opas – Nosta testosteronitasojasi ja paranna mieskuntoasi luonnollisesti.

Koska Pessi tiesi kiinnostuksestani lääketieteeseen ja terveystutkimuksiin, hän pyysi minua auttamaan kirjan laatimisessa. Käytin kymmeniä tunteja tieteelliseen tiedonhakuun, kappaleiden kirjoittamiseen, taulukoiden luomiseen ja osioiden tarkistamiseen. Oppaassa on täten paljon samaa henkeä kuin blogikirjoituksissani.2. Kirjan sisältö

Nimensä mukaisesti opas käsittelee testosteronia ja testosteronitasoihin vaikuttavia tekijöitä.

Kirjassa on tietoa muun muassa testosteronin historiasta, sen biologisista vaikutuksista, testosteronitasoista, hormonikorvaushoidosta, puutoksen mahdollisista aiheuttajista ja erilaisista luonnollisista keinoista ehkäistä testosteroninpuutosta. Tietolähteinä on käytetty erityisesti uusimpia tieteellisiä katsausartikkeleita. Ruokavalioasioissa ja sellaisissa on myös vähän "vaihtoehtomeininkiä", muun muassa paleodieetin suuntaan.

Alla on kuva oppaan tämänhetkisestä sisällysluettelosta, josta selviää kirjan sisältö vielä tarkemmin. Kirjassa on siis kohtalaisen paljon erilaisia, sisällöltään melko tiiviitä kappaleita.

3. Kirjan ostaminen

Kirjan hinta on tällä hetkellä 27€, josta saa alekoodilla valtsu pienen siivun pois (-15%). Kirjalla on myös tyytyväisyystakuu, eli rahat saa takaisin mikäli kirja ei miellytä tarpeeksi.

Mikäli tilaat kirjan, harkitse että annat meille palautetta lukukokemuksesi perusteella. Aiomme päivittää kirjaa tulevaisuudessa, ja otamme silloin lukijoiden palautteet huomioon.

Kirjan myyntisivu on täällä. Lisäksi Pessin julkinen Facebook-sivu löytyy tästä.

Näyteaukeama 1

Näyteaukeama 2


4. Valtsun terveysblogin kuulumiset

Teen tällä hetkellä hammaslääkiksen opintoihin kuuluvaa syventävien opintojen tutkielmaa, joka on laajuudeltaan samaa luokkaa kuin moniin muihin tutkintoihin kuuluva kandidaatin tutkielma. Siinä syvennyn hieman infektioiden (erityisesti parodontiitin) ja sydäntaudin yhteyksiin.

Lisäksi olen yrittänyt ymmärtää lääketieteen tutkija Robert K. Naviauxin ajatuksia. Hän tarjoaa Mitochondrion-lehdessä julkaistussa artikkelissaan Metabolic features of the cell danger response hyvin kiinnostavaa ajateltavaa kroonisten sairauksien yhteisistä syistä.

Tähän asti pohdintani kroonisten sairauksien syistä liittyvät lähinnä matala-asteisen tulehduksen merkitykseen solujen energia-aineenvaihdunnan häiriöiden taustalla, mutta Naviaux kirjoittaa kiinnostavasti solunulkoisten puriinien ylläpitämästä "solun vaarareaktiosta".

Aion tehdä aiheesta kattavan blogiartikkelin, mutta laatimisessa saattaa mennä vielä aikaa sillä Naviauxin artikkeli on hyvin moniosainen ja vaikeaselkoinen. Alla on pari kuvaa keskeneräisestä prosessista.
2 kommenttia:

 1. Mites, kannattaako naisten lukea? Onko sovellettavissa?
  *j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka j,

   Pessi markkinoi tuotteitaan lähinnä miehille. Tämäkin kirja on ensisijaisesti heille.

   Kirjassa on toisaalta ihan oleellista tietoa mm. ruokavaliosta ja unesta, joten tietyt kirjan osiot voisivat kiinnostaa myös naisia. Halvemmalla tietysti pääsee, jos yrittää lukea samoista aiheista esimerkiksi blogistani. :-)

   Poista